Σύλληψη, σχεδιασμός και κατασκευή ενός τοίχου, ο οποίος απαντά σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές, όπως αυτές προκύπτουν σε σχέση με μία αναφορά.

O τοίχος αποτελεί για την αρχιτεκτονική πρωταρχικό δομικό και συνθετικό στοιχείο. Δια-χωρίζει εσωτερικό και εξωτερικό, ιδιωτικό και δημόσιο, κλειστό και ανοιχτό και σηματοδοτεί την σχέση του κτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο. Ο τοίχος ορίζει και παράγει χώρο, αποτελεί κυρίαρχο διαμεσολαβητή, σημαντικό φίλτρο και ταυτόχρονα όριο. Προσδιορίζεται από τις αρχές firmitas/venustas/utilitas και συχνά στην επιφάνειά του αντανακλώνται όχι μόνο οι κατασκευαστικές/μορφολογικές/λειτουργικές αντιλήψεις και δυνατότητες της κάθε εποχής, αλλά και οι ιδεολογικές.

Πολυξένη Μάντζου

Οικοδομική V &VI 2012-13, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δ.Π.Θ.


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καλούνται οι ομάδες με μονό αριθμό, να κάνουν κατηγοριοποίηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις ομάδες: 4, 5+17, 3, 11, 1, 13, 2, 20, 18, 8, 21, 10, 6, 12, 14, 9, 16, 19.
Η κατηγοριοποίηση θα γίνει με κριτήριο που θα αναφέρεται με σαφήνεια και θα προταθούν σε κάθε περίπτωση 3 μεγαλο-ομάδες, οι οποίες θα απαρτίζονται από τα πιο συναφή, σύμφωνα με το επιλεχθέν κριτήριο, θέματα. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 15-2-2013.
Στη συνέχεια οι ομάδες με ζυγό αριθμό αφού μελετήσουν τις προταθείσες κατηγοριοποιήσεις καλούνται να ψηφίσουν, με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση, την κατηγοριοποίηση που θεωρούν βέλτιστη. Αυτή που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι κι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκρότηση των μεγαλο-ομάδων του εαρινού εξαμήνου.
Η διδακτική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου